Information

Verksamhet_IMG_3143Eftersom vi bygger vår verksamhet på samverkan mellan personalen och medlemsfamiljerna kan vi erbjuda en förskola där dina åsikter och önskemål spelar en mycket stor roll. Detta är den genomgående röda tråden för hela vår verksamhet.

Verksamheten består av en barngrupp med 18-20 barn i blandade åldrar från ett till sex år. Denna barngrupp består i sin tur av en pedagogisk uppdelning mellan barn i olika stadier så att barnens olika behov tillgodoses. Vi anpassar pedagogiken efter barngruppens sammansättning men tillämpar inte någon strikt modell (till exempel Reggio Emilia eller Montessori) utan styr vår inriktning med ett lite bredare perspektiv där pedagogikens lämplighet för barngruppen är viktigare än pedagogikens benämning.

Vi strävar efter att hela tiden arbeta utifrån ett tema som anpassas efter barnens åldrar och personliga utveckling. Färger, former, språk och naturkunskap vid sidan av sociala egenskaper som hänsyn, vänskap och omtanke om varandra är exempel på viktiga ingredienser i våra teman.

Våra lokaler ligger i en lugn del av Ronneby. Utomhus möts man av en stor gård med mycket plats för lek och möjligheter till spännande upptäckter. Vi har i vår närhet även skog lekområden och centrum som besöks när tillfälle ges. Utomhusvistelse är överhuvudtaget en mycket viktig del av vår verksamhet.

Verksamhet_IMG_3263
Inomhus finns stora utrymmen med lokaler anpassade till olika aktiviteter. I målarrummet finns exempelvis möjlighet till pyssel och kreativt arbete. I ett annat rum finns mjuka madrasser och ribbstolar med fysiska aktiviteter som ledord.

Lokalerna är ljusa och fräscha och dess utformning styrs helt av vad verksamhetens familjer och personalen kommer fram till.

Kontakt

Föräldrakooperativet Kotten
Vierydsvägen 38
Ronneby

Telefon: 0457 – 261 15
E-post: info@kottenronneby.se
bottom